Oosterbeek Humus
Oosterbeek Humus

Historie

In 1972 startte René Oosterbeek met de verwerking van dennennaalden en beukenblad. Met vrachtwagen en kraan werd het materiaal uit de bossen gehaald. De producten werden toentertijd toegepast in de potgrond industrie. Eind jaren 70 kwam de eerste vraag naar boomschors. Deze werd gewonnen in Nederland en Duitsland, door Oosterbeek uitgezeefd en vervolgens doorverkocht.

Historie 1 Historie 2

In 1979 werd door Oosterbeek een perceel grond aangeschaft van 4500m2 aan de Industrieweg in Neede om op grotere schaal boomschors te gaan verwerken. De vraag naar boomschors was op dat moment al groeiende. Kort daarna werd door Oosterbeek Humusproducten een 2e perceel aan de Industrieweg aangeschaft om nog meer boomschors uit te kunnen zeven en te verladen.

Historie 4 Historie 5

Eind jaren 80 ontstond er interesse in de kwalitatieve Pinus Maritiem, ofwel Franse boomschors. In 1993 kwam de eerste aanvraag naar opgezakte of verpakte boomschors. Dit zorgde voor een omslag in de werkzaamheden. Waar voorheen alles in bulk werd verkocht, moesten er nu zakken gevuld worden. De eerste vullijn van Oosterbeek Humusproducten had een capaciteit van ongeveer 1 pallet per uur (nu 30!).

Historie 7

De vraag naar opgezakte producten bleef stijgen en in 1995 werd een semiautomatische vullijn aangeschaft. Slechts enkele jaren later bleek de capaciteit onvoldoende en de 1e volautomatische vullijn werd geĂ¯nstalleerd bij Oosterbeek Humusproducten. De geautomatiseerde vullijn zorgde ervoor dat de capaciteit van pallets kon blijven groeien. In 1997 werd begonnen met de bouw van een nieuwe fabriekshal aan de Koopmansweg in Neede om te kunnen voldoen aan de vraag. Met dit nieuwe terrein van 3,5 hectare beschikte Oosterbeek Humusproducten over de gewenste opslagruimte voor gereed product.

Tot op heden vinden alle bedrijfsactiviteiten van Oosterbeek Humusproducten plaats aan de Koopmansweg. De 2 percelen aan de Industrieweg worden gebruikt voor opslag. Gedurende de afgelopen 40 jaar is Oosterbeek Humusproducten uitgegroeid tot een stabiele producent van verpakte boomschors, die staat voor kwaliteit in de breedste zin van het woord. Jaarlijks wordt op onze zeefinstallaties ruim 100.000m3 boomschors verwerkt (70% Pinus maritiem en 30% mix) om vervolgens te worden opgezakt met 2 volautomatische vullijnen. De Oosterbeek Humusproducten worden momenteel geleverd aan diverse groothandels binnen heel Europa.